søndag 11. november 2012

Lue med stor blomst 0-3mnd

Nå ble kanskje noen litt redd for at alle innleggene på denne bloggen skal handle om min store kjærlighet for ugler. Ja, for man blogger jo om det som man er interesser i. Og når det er sagt, eller skrevet, så må det nevnes til mitt forsvar at ugler er virkelig INN for tiden, ja ugler er i vinden. Så det kommer til å komme flere innlegg om ugler, men ikke i dag.

Dagens lille innlegg er om en myk og behagelig babylue som jeg laget for en tid tilbake. Akkurat denne avbildede luen ble gitt i barselgave i sommer sammen med et par Baby bootiese som var heklet i Nepal. Luen passer jo og helt perfekt sammen med et par Wrap around baby boots. Blomsten er laget etter oppskrift fra Garnstudio.
Garn: Drops Nepal
Garnmengde: ca 1 nøste
Nål: 5

1. Lag 2 lm
2. 7 hst om den første lm
3. 2 hst i hver m = 14 hst
4. Øk i hver 2.m = 21 hst
5. Øk i hver 3.m = 28 hst
6. Øk i hver 4.m = 35 hst
7. Øk i hver 5.m = 42 hst
8. Øk i hver 6.m = 49 hst
9. 49 hst x 6, klipp og fest tråden

Øreklaffene
Ta en ny tråd og fest den i maske nr.6  fra midten bak (slik at det blir 10 masker mellom øreklaffene i bakhodet).
1.  1 lm, 11 hst, 1 lm, snu
2. 2 hst sammen, 7 hst, 2 hst sammen, 2 lm, snu
3. 9 hst, 1 lm, snu
4. 2 hst sammen, 5 hst, 2 hst sammen, 2 lm, snu
5. 7 hst, 1 lm, snu
6. 2 hst sammen, 3 hst, hekle 2 hst sammen, 2lm, snu
7. 5 hst, 1lm, snu
8. 2 hst sammen, 1 hst, 2 hst sammen
Det er nå 3 masker igjen på tuppen. Klipp og fest tråden.

Hekl 1 fm i hver maske rundt hele luen for å få en fin kant. Her er det lurt å starte i skjøten bak på luen. I den midterste masken på øreklaffen hekler du 41 lm, deretter snur du og hekler kj.m tilbake til øreklaffen. Etter dette tar du enda en fm i den midterste masken på øreklaffen, før du fortsetter å hekle rundt.

6 kommentarer:

 1. Hurra, denne luen er såå fin syns jeg! ;) Og så enkel og rask å lage! :) Perfekt barselgave rett og slett ;) Flinkis

  SvarSlett
 2. Så morsomt med en kommentar på denne luen akkurat nå. Har nemlig nettopp laget en slik lue og holder på å montere på blomsten akkurat nå. Har heklet blomsten på nål nr.6 denne gangen, så nå snakker vi stooor blomst ;)

  SvarSlett
 3. Så fin blogg du har, Miriam! Nå har jeg akkurat heklet denne luen i kongeblått og med hvit kant. Veldig enkel og god oppskrift! :)

  Cecilie Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du har brukt oppskriften. Du får sende et bilde til Maria så får jeg sett resultatet. Har du brukt Nepal eller et annet garn..?

   Slett
  2. :-)
   Jeg hadde kun babyull, men heklet med dobbel tråd! Har kjøpt nytt garn i dag, klar for et sett med babyboots og lue i mørk rosa. Nå mangler jeg bare to babyer som kan passe inn i plaggene, hehe! :P

   Slett
  3. Settet som du hadde laget i kongeblått babyull var virkelig nydeligt Cecilie. Ja, det var det med å finne noen som kan passe i det man lager ;)

   Slett