tirsdag 27. november 2012

Uglelue til baby 0-3mnd

Den siste tiden har jeg laget mange små babyluer som passer til de aller minste, 0-3mnd. Og i min ivrige sufring på internett etter stadig nye hekleprosjekter har jeg kommet over mange varianter av ugleluer med lukkede øyne. I den forbindelse har min store forkjærlighet for ugler bare økt, og jeg har falt for disse søte små uglene som sover. Hva gjør jeg så med min store beundring? Jo, jeg lager en egen variant av "the sleeping owlhat". Dette er min første sovende uglelue, men takket være lån av min venninnes baby, har jeg hatt en modell å prøve luen på underveis i prosessen. Dermed vil luen passe godt på hodet til en liten prins.

Jeg har noen tanker om mulige endringer i oppskriften som er laget. Lurer på å lage øyevippene lenger inn mot sentrum av øyesirkelen blant annet. Til øyevipper har jeg brukt bomullstråd og ikke ulltråd slik som resten av luen, hva synes dere om det? Garn: Merino Extra Fine fra Drops
Garnmengde: ca 1/2 nøste av hver hovedfarge + hvit til øyne og grått til nebb
Nål: 3-4

4 kommentarer:

 1. Den var aldeles bedårende! Jeg tror jeg liker at du har brukt bomull, da blir vippene veldig tydelige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk...! Ja, jeg tror jeg er fornøyd med bomull. Øyevippene ble liksom godt markert og tynn på samme tid:)

   Slett
 2. Hihi, den er sååå fin! :) Jeg liker øynene som de er, men klarer ikke helt å se for meg hvordan det blir med vippene lengre inne.. :)
  Stå på flinken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skulle bare hatt en liten baby å putte den på. Får den ikke akkurat på den "lille" prinsen min på snart 1år....!

   Slett